Mål -7.5

Till målvikt (operation)

+ 4.4kg


söndag 21 februari 2010

Lite mer om Ketos

Detta är till Anna som önskade att veta lite mer om Ketos.
Ska försöka förenkla och förkorta det...

kör vi =)

Under Rivstarten äter man inte mer än max 20 kolhydrater / dag. Man utesluter helt bröd, ris, pasta potatis osv.
(bra att veta för senare är att fiber rik mat är bra att äta eftersom kroppen inte kan ta upp fibrerna utan passerar snabbt och tar med sig en del fett och slagg produkter)

Förutom kolhydrater så får du o princip äta hur mycket du vill av allt annat.

Ketos: Under denna rivstart sker en kemisk omställning i kroppen. Man ställer om kroppen från att bränna kolhydrater till att bränna fett- eftersom du tömt reserven. När kroppen tömt glykogenreserven kommer den att söka alt källor för att försörja musklerna Kroppen fixar detta gallant själv. Levern börjar effektivt omvandla dina fettreserver till energi genom att tillverka ett ämne som kallas ketoner och andvänds som alt bränsle. Det heter då att man gått in i lipolysen= att man ställt om kroppen från att främst använda kolhydrater som bränsle att istället omvandla ditt lagrade fett som bränsle. Medicinskt säger man att man satt kroppen i ketos.

Detta är väldigt effektivt ur fett förbrännings perspektiv och ska köras 2v. men max 6 v. och ska komp. med lågintensiv träning.

En dag kan se ut så här:

Frukost: yoggi 3% (max5%) med bär och nötter. Parmaskinka, ägg.

Lunch: Rostbiff med grönsaker

Middag: Tiggerräkor stekta i vitlökssmör.

ca: 20 kolhydrater

Så hoppas att ni fick lite mer klarhet annars är det bara till att fråga så svarar jag så gott jag kan!!

Inte jätte stor skillnad, men pytte lite =) är nog inte lika "svullen" om magen längre. Känns inte så varje fall...


2 kommentarer:

  1. Hur mår man då? jag menar .. de sägs att de ska vara farligt?
    eller har jag fel?

    är det som att köra på pulverdiet i 2 veckor?
    va händer om man kör längre? går man inte upp sennär man börjar äta normalt?

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Hittade din blogg när jag sökte på "ketos".
    Kul att läsa då jag har ungefär samma startvikt som du hade samt längd och viktmål.

    Läste din förklaring till ketos från den 21 feb.
    Där skriver du bl.a. att man senare (efter ketos) kan äta kolhydratrik kost, då kolhydraterna kommer att passera igenom kroppen utan att tas upp.
    Kan du utveckla detta lite?
    Har börjat med att äta lågkolhydratkost och blev väldigt nyfiken på hur man kommer till det stadiet då kroppen inte tar upp kolhydrater längre även om man äter dem.
    Är det inte risk för att kroppen bygger upp en glykogendepå igen om man börjar med kolhydrater igen?
    Eller kan man "låsa sig" i ketos?
    Har du någon pejling?

    Annette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar =)